Hakijalle

Kuva muutosta.

 

Nuorisoasuntoliiton asunnot ovat kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja nuorille. Asunnot on tarkoitettu alle 30-vuotiaille työssäkäyville tai työelämään hakeutuville nuorille aikuisille. Asunnot ovat pääosin yksiöitä ja kaksioita, jonkin verran on myös isompia asuntoja perheille ja kimppa-asumiseen. Asuntoja on 27 paikkakunnalla. Nuorisoasuntoliiton asunnoissa voi asua 35-vuotiaaksi saakka, mutta sopimuksen allekirjoitushetkellä asukkaan tulee olla kuitenkin alle 30-vuotias. Pääkaupunkiseudun asuntojen vuokranantajana toimii NAL Asunnot Oy.

Hae asuntoa!

 

Vinkkejä NAL-nuorisoasunnon hakemiseen:

 

  • Hae asuntoa mahdollisimman laajalta alueelta. Pääkaupunkiseudulla on suuri kysyntä erityisesti yksiöistä ja pienistä kaksioista. Hakijoita on paljon.
  • Haku tapahtuu sähköisesti. Liitteitä ei lähetetä hakemusvaiheessa.
  • Asuntohakemus on voimassa kolme kuukautta. Muista uusia hakemus, jos haku on edelleen ajankohtainen.
  • Asuntojen vapautuessa hakijajoukosta poimitaan eniten asuntoa tarvitsevia ja asukaskriteerit täyttäviä hakijoita ja heidät kutsutaan asuntohaastatteluun. Helsingissä poiminnan tekee NAL Asunnot Oy, Espoossa, Kirkkonummella ja Vantaalla yhdistyksemme työntekijät. Liitteet tuodaan mukana asuntohaastatteluun. Haastattelu ei vielä takaa asuntoa, mutta voi olla yksi askel eteenpäin.
  • Muista säilyttää hakemuskoodi, jonka saat, kun jätät hakemuksen. Koodia voit käyttää hakemuksen muokkaamiseen tai uusimiseen.
  • Voit kysyä neuvoa asuntohakemuksen täyttämiseen Pääkaupunkiseudun Nuorisoasunnot ry:n asumisneuvojilta.