Katso PKS:n vinkit jouluun

19.12.2017


Vuoden loppu häämöttää, mikä tuo mukanaan joulun sekä uuden vuoden. Etenkin juhlapyhistä ensimmäinen tuo mukanaan monesti mukavaa yhdessäoloa, mutta myös jätettä! Tässä muutama vinkki muistuttamaan sujuvasta joulunajasta.

Vinkki 1: Kinkun paistorasva hävitetään tiiviissä astiassa sekajätteeseen tai jähmettyneenä biojäteastiaan. Rasvaa ei saa kaataa viemäriin tai wc-pönttöön, sillä se voi tukkia putket. Muu ruokajäte biojäteastiaan, ei wc-pönttöön.

Vinkki 2: Lahjapaperit ja -narut kuuluvat sekajätteeseen.   Ne eivät kelpaa paperin- tai kartonginkeräykseen. Litistä pakkauslaatikot tilan säästämiseksi ennen keräysastiaan laittamista. Alumiinivuoat, foliot ja tuikkukynttilöidenkuoret metallinkeräykseen. Rikkoutuneet led-kynttilät ja valosarjat sähkö- ja elektroniikkakeräykseen.  Katso lähin keräyspiste: www.kierratys.info

Joulukuuset kerätään maksutta jäteastioiden tyhjennysten yhteydessä. Jätä kuusi jäteastioiden lähelle.

Vinkki 3: Uuden vuoden tinat voi käyttää seuraavana vuonna uudelleen. Ne kuuluvat vaaralliseen jätteeseen lyijypitoisuutensa vuoksi, joten ne täytyy toimittaa Sortti-asemalle.

 

 Asumisohjaajat suosittelevat: Osta kohtuudella ja kierrätä.

Kääri lahja kangaskassiin, jota voi käyttää uudelleen. Lahjat voi paketoida myös sanomalehtipaperiin

Muista pitää tulot- ja menot tasapainossa myös jouluna. Osta vain tarpeeseen!

 

Hyvää joulua ja uutta vuotta! 

Toivottaa 

Pääkaupunkiseudun Nuorisoasunnot ry

 

Liitteet